31. pro 2019.

Početna

Što je ovo?

Ove stranice namijenjene su općenito upoznavanju i promoviranju kulture življenja u gradu Zagrebu. Naglasak je stavljen na vrednovanje javne spomeničke baštine. Javni spomenici u gradu imaju ulogu uljepšavanja grada, ali i podsjećaju građane na ljude i događaje čime se čuva dio zajedničke povijesti. Pored javnih spomenika, spomen-ploča i skulptura, ovdje se još prikazuju fontane, reprezentativne građevine, interesantni i živopisni gradski motivi i dr.

Osim novih fotografija tu će se naći crtice i fotografije iz prošlosti Zagreba.


Interaktivnost

Ovo je interaktivan sadržaj i za svaki prikaz naveden je po mogućnosti njegov naziv, autor i godina nastajanja, ali i poveznica (link) na preciznu lokaciju na karti (Google Maps) prema kojoj se dotično može lako pronaći i osobno pogledati što svakom preporučam. Također, za prikazane objekte je dan, kao podsjetnik, vrlo katak sadržaj o osobi, povijesnom događaju ili građevini (radi lakšeg pamćenja svega nekoliko riječi ili rečenica), ali i poveznica na Wikipedia ili neku drugu stranicu na kojoj se o dotičnom može dobiti više podataka.Javni spomenici grada Zagreba na većoj karti


Uključite se i vi

Još ima dosta stvari koje s ovdje treba uvrstiti, a još mnoge fotografije već imam u pripremi i čekaju obradu za uvrštenje na sajt. Svaka je Vaša pomoć dobrodošla, posebice oko lokacija u Zagrebu na kojima se mogu naći spomenici, zgrade i motivi. Uključite se i sami u stvaranje sadržaja ovog sajta. Ako znate neku lokaciju na kojoj se nalazi statua, skulptura ili spomen ploča koja ovdje nije navedena, ili imate lijepu fotografiju za koju mislite da bi i drugi voljeli vidjeti, javite pa ću ih ovdje staviti s napomenom o autoru.