web statistics

Botanički Vrt Kotišina Na Biokovu

Makarska Botanicki Vrt Kotisina

Na biokovu su prisutni svi tipični fenomeni krša vrtače škrape kamenice.

Botanički vrt kotišina na biokovu. Očima pameću srcem po onom što se vidi do onog što se ne vidi u stijenu su uklesane riječi dr. Na prvi pogled siromašno i golo biokovo obiluje brojnim biljnim i životinjskim vrstama. Umjesto toga na površini od 16 5 ha ograđen je i zaštićen prostor gdje rastu samonikle ali uglavnom endemske i unikatne vrste bilja. Godine s površinom od 195 5 km 2 park se administrativno nalazi u splitsko dalmatinskoj županiji i obuhvaćaju ga općine brela baška voda tučepi podgora zagvozd zadvarje i šestanovac najviši vrh parka sveti jure s 1762 metra.

Biokovo nazivaju i svetom planinm jer se na njoj nalazi više od 87 crkava i kapela. Makarska botanički vrt kotišina kuća pod vošcem 4 h većina posjetitelja na vrh vošac stiže od napuštene kuće pod vošcem kod koje završava jedan krak biokovske ceste. Botanički vrt na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara dio je parka prirode biokovo. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo.

U parku se jednim dijelom nalazi i biokovski botanički vrt kotišina smješten na primorskoj padini biokova iznad sela kotišina. Jure na istoimenom najvišem vrhu biokova ujedno je i crkva na najvišoj nadmorskoj visini u hrvatskoj. Za uspon od kuće pod vrhom vošca u kapetanovu docu do vrha vošca dovoljno je 30 hoda. Park prirode biokovo je jedan od 11 parkova prirode u republici hrvatskoj i obuhvaća istoimeni planinski masiv biokovo parkom prirode proglašen je 1981.

U parku prirode biokovo nalazi se i botanički vrt kotišina smješten na primorskoj padini iznad sela kotišina. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo. Botanički vrt kotišina biokovo biokovski botanički vrt kotišina je park samoniklog biokovskog bilja kao i udomaćenih vrsta iz drugih područja. Smješten je na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio parka prirode biokovo.

Planina je to koja izranja iz mora pružajući sa svojih vrhova i vidikovaca nezaboravne panoramske poglede na makarsku rivijeru i zabiokovlje. Botanički vrt na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara dio je. Fra jure radića koji je utemeljio botanički vrt kotišina na biokovu smješten na primorskim obroncima planine iznad makarske. Fra jure radića koji je utemeljio botanički vrt kotišina na biokovu smješten na primorskim obroncima planine iznad makarske.

Smješten je na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio parka prirode biokovo vrt je utemeljio dr. Vrt je utemeljio dr.