web statistics

Franjo Kuharić Kardinal Domovinski Rat

Arhiva Franjo Kuharic Dogodilo Se Na Danasnji Dan Domovinski Rat

March 11 2017.

Franjo kuharić kardinal domovinski rat. Kardinal franjo kuharić foto. Na današnji dan 1992. Godine u zagrebu je preminuo kardinal franjo kuharić. 797 followers education website.

Glas koncila zato smo i kroz ovaj rat pozivali naše branitelje naše ljude da ne padnu u napast mržnje i osvete da ne vraćaju zlo za zlo nego da budu pobjednici koji zlo pobjeđuju pravednošću dobrotom i mirom. 2 376 followers media news company. Kardinal franjo kuharić zagrebački nadbiskup od 1970. Kardinal kuharić možda nije bio najintelktualniji hrvatski klerik ali se radilo o čovjeku goleme hrabrosti i besprijekornog poštenja koji uistinu jest bio omiljen masama.

10 15 borna marinić za svećenika je zaređen koncem ii. 4 613 followers education website. Svjetskog rata u vrijeme najžešćih progona nad klerom od strane novouspostavljene vlasti. Godine kardinal franjo kuharić obišao je ruševine crkve pohoda blažene djevice marije u voćinu.

Obilazio je ratišta posjećivao bolesne pokapao ubijene brisao krv s ranjenih duša i otirao suze s naših obraza. Kardinal franjo kuharić po mojem mišljenju spada u red najznačajnijih ljudi crkve u hrvata i hrvatskog naroda u njegovoj sveukupnoj povijesti. Franjo kuharić najvažniji je hrvatski vjerski vođa u posljednjih četrdesetak godina. Bogu se molio s pukom svojim u našim razorenim crkvama i svetištima i nikada nije posumnjao u bezgraničnu božju ljubav.

Prve granate koje su pale u srpskoj agresiji na jarminu bile su iz smjera gaboša 17. Vijest o pokretanju postupka njegove beatifikacije prije dvije godine za mene je bila velika radost. Kardinal franjo kuharić vellikan hrvatske povijesti i crkve. Otada je iz okolnih srpskih sela jarmina napadana bezbroj puta topovima tenkovima minama i bombama.

Na današnji dan 11. Hrvatski domovinski rat proveo je franjo kuharić u skrušenoj molitvi za domovinu i narod. Godine dobrodošao je u sve naše crkve kao i u orahovici kada je podijelio svetu potvrdu krizmanicima župe našašća svetog.