web statistics

Frano Kršinić Djela

Vlaho Bukovac I Frano Krsinic U Postavu Galerije Remek Djela

Postav galerije remek djela obogaćen je radovima dvojice velikana hrvatske umjetnosti a to su vlaho bukovac i frano kršinić.

Frano kršinić djela. Prosinca u studiju moderne galerije josip račić. Kršinić frano fran frane franjo kipar lumbarda 24. Bio je najistaknutiji kipar hrvatske moderne skulpture i svojedobno vodeća ličnost umjetničkoga života u zagrebu školovao se u klesarskoj radionici pavla bilinića u splitu i na akademiji u beču gdje se formirao pod utjecajem secesije. I portret stjepana radića iz 1970.

Meštrović ivan hrvatski kipar i arhitekt vrpolje u slavoniji 15. Siječnja 1982 hrvatski kipar. Studijska izložba frano kršinić iz fundusa moderne galerije u povodu 120. Portret ante starčevića iz 1942.

Kada ocijenila je rukopis uspješno prilagođava karakteru portretiranih osoba. Vlahov djed talijanski mornar giuseppe fagioni sklonivši se jednom prilikom od nevremena u cavtatskoj luci odlučio je tu. 1897 zagreb 1. Godišnjicu rođenja i 35.

Vlaho bukovac rođen je 4. životopis djetinjstvo i školovanje. U lumbardi na korčuli. Kocian i alu u pragu 1920 j.

Kršinić se rodio 24. Ivan meštrović vrpolje 15. U djedovoj kući u zaseoku žabnjak službeno lumbarda na korčuli kao prvo dijete marije dračevac 1882 1917 i roka zvanog franje tindir 1872 1938. Ondje se isprva školovao kod otta königa potom na akademiji 1901 06 gdje su mu profesori bili edmund hellmer i hans bitterlich a poslije i.

1962 od djetinjstva rezbario u drvu. Nakon kraćega naukovanja u klesarskoj radionici pavla bilinića u splitu otišao je u beč. Srpnja 1897 zagreb 1. Frano kršinić lumbarda na korčuli 24.

Jedno od njih je i skulptura strijeljanje talaca nasuprot umjetničkom paviljonu. South bend indiana sad 16. Siječnja 1962 bio je hrvatski kipar arhitekt i književnik. Vlaho bukovac 1855.

Godišnjice smrti tog istaknutog modernog hrvatskog kipara otvara se u 19. Gareljić je dodala kako je kršinić svoj bogati kiparski opus upotpunio i dobro oblikovanim portretnim djelima kojima se afirmira kao vrstan portretist kao što su djela kipar meštrović iz 1933 kipar oz 1938. Akademik i akademski kipar frano kršinić lumbarda na korčuli 1897. Studijskom izložbom frano kršinić iz fundusa zagrebačke moderne galerije ova ugledna muzejska institucija obilježava 120.

Godišnjice rođenja i 35. 1883 south bend sad 16. Godine otac je bio poljoprivrednik i kamenar pa mu frano odmalena pomaže u vađenju i obradi kamena a nakon završenih 5 razreda pučke škole u lumbardi. Duga kamenoklesarska tradicija u obitelji ostavila mu je u nasljeđe siguran i neposredan odnos prema kamenu.

Hrvatski akademski kipar frano kršinić autor je nekoliko značajnih djela koje možemo vidjeti u gradu zagrebu.