web statistics

Frano Krsinic Kipar

From The Holdings Of The Modern Gallery Frano Krsinic 1897 1982

Godine a prvi je spomenik žrtvama fašizma podignut u najužoj gradskoj.

Frano krsinic kipar. Hrvatski kipar rođen 24. Akademik i akademski kipar frano kršinić lumbarda na korčuli 1897. Frano kršinić je trajno stajao na pozicijama humanističke tradicije ali ne iz slabosti nego iz snage uvjerenje. Stoga se u mladosti odlučio za rad s kamenom.

Duga kamenoklesarska tradicija u obitelji ostavila mu je u nasljeđe siguran i neposredan odnos prema kamenu. Spomenik je postavljen 1954. Frano kršinić lumbarda na korčuli 24. Frano kršinić lumbarda na korčuli 24.

Srpnja 1897 zagreb 1. Ova kategorija ima sljedeće 2 potkategorije od ukupno 2. Prve pouke iz kamenoklesarstva dobio je u obitelji u rodnoj lumbardi. Srpnja 1897 zagreb 1.

Duga kamenoklesarska tradicija u obitelji ostavila mu je u nasljeđe siguran i neposredan odnos prema kamenu. Siječnja 1982 hrvatski kipar. Frano kr inić hrvatski kipar croatian sculptor ivotopis biografija bibliografija izjave popisi kipova slike kipova. U ovoj se kategoriji nalaze kipari koji su svojim rođenjem djelovanjem ili radom povezani s hrvatskom.

Akademski kipar frano kršinić je izradio ovu skulpturu u stilu socijalističkog realizma a prikazuje dramatičnu skupinu stradalnika od šest muškaraca i dvije žene. Frano kršinić 24 july 1897 1 january 1982 was a croatian sculptor active in former yugoslavia and the united states along with ivan meštrović and antun augustinčić he is considered one of the three most important croatian sculptors of the 20th century. Svijet zagreb 3 1928. Kršinić frano hrvatski kipar rođen je u lumbardi na korčuli 24.

Cvetišić kipar frano kršinić. U lumbardi na korčuli. Studijskom izložbom frano kršinić iz fundusa zagrebačke moderne galerije ova ugledna muzejska institucija obilježava 120. His most widely known work is the statue of nikola tesla installed at the niagara falls state park united states an identical.

U lumbardi na korčuli. Godišnjicu smrti jednog od najznačajnijih kipara iz ovog dijela svijeta. Frano kršinić 1897 1981 iz kamena se toči pjesma. Godine a umro u zagrebu 1.