web statistics

Galerija Slava Raškaj

Nova Akropola Slava Raskaj

Slava raškaj ozalj 2 1 1877g 29 3 1906 slava raškaj ozalj 2 1 1877g zagreb 29 03 1906.

Galerija slava raškaj. Jan 18 2020 slava raškaj 1877 1906 was a painter considered to be the greatest croatian watercolorist of the late 19th and early 20th century. Godine liječena u bolnici vrapče. Slava raškaj rođena je 2 1 1877 u ozlju njen otac je bio alojzije raškaj kršteno aloysius franciscus seraphinus koji je radio kao bilježnik dok joj je majka bila olga rođena pfeifinger. But the true value of her work was ability to reveal through motifs of landscapes and still lifes a subtle poetic world hidden in the silence of a deaf mute artist.

Od rođenja je gluhonijema. Postala je najsjajnija akvarelistkinja hrvatskoga slikarstva. Već pri ishođenju mjesta u bečkom zavodu za gluhonijeme. Prvotno zamišljena samo kao izložbeni prostor u 2014.

Dnevni centar za rehabilitaciju slava raškaj rijeka. Slava raškaj punim imenom friderica slavomira olga raškaj rođena je 2. Galerija slava raškaj ime je dobila po slavnoj slikarici slavi raškaj koja je od 1902. Slava raškaj rođena je u ozlju 2.

Godine u ozlju a roditelji su je skračeno nazvali slava. Kroz ozalj grad na sjeveru hrvatske u blizini grada karlovca i granice sa slovenijom protječe rijeka kupa koja će biti čest motiv slavinih akvarela kao i ostatak prirode koja ju je okruživala i bila inspiracija za većinu njezina opusa. Njezini akvareli predstavljaju najviši domet akvarelnog slikarstva s kraja 19. Iz razgovora s njenim prijateljicama poznato je kako je najviše voljela sama.

Igora zidića slava raškaj rođena je u ozlju 2. Her technique fluid and breezy is an example of an ideal watercolors. Godini pod vodstvom akademskog kipara nike radasa galerija postaje i radionica za likovnu glazbenu i filmsku terapiju za bolesnike bolnice vrapče. Nedugo po rođenju roditelji su primjetili a liječnici potom potvrdili da im je kćer gluha i njema.