web statistics

Hazu Novi članovi 2020

Hazu Je Izabrao 10 Novih Redovitih Clanova Evo Njihovih

Redoviti član razred za matematičke fizičke i kemijske znanosti 20 05 2004.

Hazu novi članovi 2020. Alemku markotić odbili su primiti u hazu prije nekoliko mjeseci birali su se novi članovi razreda za medicinske znanosti. šefica zarazne nije prošla. Nosioci akademijinih zadataka su razredi. Novi članovi krovne hrvatske znanstvene i umjetničke ustanove hrvatske akademije znanosti i umjetnosti hazu koju resi tradicija duga 149 godina proglašeni su na jučerašnjoj svečanosti u palači akademije.

Toga se dana istaknutim pojedincima dodjeljuju nagrade hazu. Novi članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti hazu 18 redovitih članova deset dopisnih članova i deset članova suradnika proglašeni su danas na svečanoj sjednici hazu a. Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti hazu bogatija je za nove članove a izabrani su izvrsni članova čija su djela trajna i od nacionalne te međunarodne važnosti istaknuo je predsjednik hazu akademik zvonko kusić na svečanosti na kojoj su u četvrtak proglašeni nove članice i članovi akademije među kojima je i deset redovitih. Radni sastav razredā čine redoviti članovi a u širi sastav ulaze i dopisni članovi i članovi suradnici.

Novi članovi hazu a utjecat će na događaje u hrvatskome društvu. Izabrani novi članovi hazu objavljeno 16 05 2016 u atriju glavne palače u četvrtak 12. Godine izbornu je skupštinu održala hrvatska akademija znanosti i umjetnosti na kojoj su izabrani novi članovi akademije po razini članstva redoviti član dopisni član i član suradnik. Godišnjica smrti biskupa josipa jurja strossmayera 4.

Od osnutka do danas akademija je posvećivala posebnu brigu izboru novih članova jer su znanstvenici i umjetnici najveće bogatstvo akademije rekao je predsjednik hazu akademik ivo padovan. Svibnja 2018 hrvatska akademija znanosti i umjetnosti održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano 10 novih redovitih članova 8 dopisnih članova i 11 članova suradnika a ponovno je izabrano 6 dosadašnjih članova suradnika. Razredi koje vode njihovi tajnici svoje odluke donose na sjednicama. Ova nova preko noći preokrenuta situacija nema veze s logikom.

Novi članovi suradnici razreda za likovne umjetnosti su kuzma kovačić i kažimir hraste a u razredu za glazbenu umjetnost i muzikologiju novi član suradnik je berislav šipuš. Hazu izabrani novi članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljeno 11 05 2018. 25 01 2017 članstvo u akademiji.