web statistics

Kamen Temeljac U Banja Luci

Jedina Neobnovljena Dzamija U Banja Luci Kamen Temeljac Za

Pored toga u vukosavlju je predsednica cvijanović sa nikolićem i rakićem otvorila i novosagrađeni centar za kulturu u vukosavlju.

Kamen temeljac u banja luci. Juna 2001 reisu l ulema mustafa efendija ceric danas je polozio kamen temeljac za izgradnju dzamije ferhadija u banjoj luci uprkos ponovnim demonstracijama. Predsednica republike srpske željka cvijanović konzul srbije u banja luci vladimir nikolić i borislav rakić načelnik opštine položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade administrativnog centra opštine vukosavlje. Istovremeno zvaničnici ovog entiteta su izrazili očekivanja da jučerašnje hapšenje dva lica na palama nije uzrokovano političkim aspektima već da je posljedica primjene pravnih normi. Danas će u banjoj luci svečano biti otvorena obnovljena ferhat pašina džamija u narodu poznatija i kao ferhadija.

U ankari su 11 oktobra 2016. Povodom stogodišnjice od stradanja ruske porodice romanov u julu će zvanično biti postavljen kamen temeljac za gradnju rusko srpske crkve u gundulićevoj ulici u blizini okružnog privrednog suda potvrdio je načelnik odeljenja za prostorno uređenje poslove slobodan stanarević. Kavazović direktor vakufske direkcije iz u bih senaid zajimović muftija banjalučki osman ef. Ceremoniji su prisustvovali reisu l ulema islamske zajednice u bih husein ef.

U banjoj luci je danas položen kamen temeljac za ponovnu izgradnju džamije arnaudija koja je kao i ostale banjolučke džamije porušena 7. 7 5 2001 podizanje kamen temeljca ferhadije u banjaluci. U banjaluci je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju generalnog konzulata srbije u republici srpskoj. Sagrađena je u donjem šeheru nedaleko od poznate ferhadije džamije od koje je 16 godina mlađa.

Svečanost polaganja kamena temeljca za ponovnu izgradnju arnaudija džamije jedine neobnovljene banjalučke džamije bit će održana 22. Muhedin spahić glavni imamam medžlisa islamske zajednice banja luka kazao je da je sretan što počinje obnova odnosno izgradnja jedine do sada ne obnovljene džamije u banjoj luci. Godine porušena 1993 a kamen temeljac za njenu obnovu položen je 2001. Godine direktor vakufske direkcije islamske zajednice iz u bih senaid zajimović i direktor generalne direkcije vakufa republike turske adnan ertem potpisali protokol o realizaciji projekta ponovne.

Banjalučka ljepotica izgrađena je 1579.