web statistics

Muzej Slave Raškaj

Zavicajni Muzej Ozalj Obitelj Frankopan I Zrinski Druzba Brace

Saturday june 13 2020 at 10 00 am 1 00 pm utc 02.

Muzej slave raškaj. Grad ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici i ovim programom se ponosno sjećamo njezinih remek djela iz kojih crpimo inspiraciju zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti i prirode iz svih krajeva. Public hosted by visit ozalj and zavičajni muzej ozalj. Zavičajni muzej ozaljobitelj frankopan i zrinski družba braće hrvatskog zmaja izložbena zbirka slave raškaj pavlinski redozalj karlovačka županija zavičajni muzej ozalj smješten je u starom gradu ozalj. Tajna njezina pogleda je u tome što je njezino oko u isto vrijeme gledalo i sanjalo pisao je.

Zavičajni muzej ozalj goran gazdek. 10 00 ruta putevima slave raškaj polazak sa gradskog kupališta ozalj 18 00 izložba pejzaža tihomira razuma zavičajni muzej ozalj u 18 00 sati. Slave raškaj slikarica u čast najboljoj akvarel sliakrici krajem 19. Slava raškaj punim imenom friderica slavomira olga raškaj rođena je 2.

Strip šest šetnji slave raškaj koji je napisala sanja lovrenčić a ilustrirao dominik vuković nije prvi o ovoj umjetnici postoji već jedan koji su u ozlju sudjelujući na radionici napravili poznata strip autorica irena jukić pranjić redatelj marko dješka i mnogi drugi u suradnji s djecom. Kurilovac 1 47280 ozalj. Slava raškaj je iznimno voljela prirodu i proljeće što dokazuju njene brojne slike s motivima proljeća u ozlju. Ruta tragovima slave raškaj 13 06.

Siječnja 1877 u malome mjestu ozlju rodila se djevojčica slava i u svojemu kratkom životu postala jedna od najvećih hrvatskih akvarelistica. Zavičajni muzej ozalj smješten je u starom gradu ozalj. Svojom građom obuhvaća povijest od 6. U spomen sobi zavičajnog muzej ozalj smješten u starom gradu čuvaju se njezini radovi osmišljen je obilazak mjesta na kojima je stvarala svoje slike putovima slave raškaj a uvrštenje grada ozlja na europsku rutu impresionista 2019 pokazuje globalnu kulturnu važnost.

Pogled slave raškaj uvijek je sezao po krajolicima njezina ozaljskog kraja i bio zabilježen na mnogobrojnim njezinim akvarelima. Kroz ozalj grad na sjeveru hrvatske u blizini grada karlovca i granice sa slovenijom protječe rijeka kupa koja će biti čest motiv slavinih akvarela kao i ostatak prirode koja ju je okruživala i bila inspiracija za većinu njezina opusa. Tourist information center 385 47 731 196. Svojom građom obuhvaća povijest od 6 000 godina koja se može pratiti putem pisane povijesti i arheoloških artefakata.

Iz razgovora s njenim prijateljicama poznato je kako je najviše voljela sama. Petak 9 00 dan škole dodjela nagrada slavini mladi akvarelisti oš slava raškaj ozalj.