web statistics

Palmotićeva Crkva Mise

Bazilika Presvetog Srca Isusova U Zagrebu Dokumentarni Film

Ispovijed pomirenje pokora svednevice prije svete mise.

Palmotićeva crkva mise. Trodnevnica presvetom srcu isusovu. Godine a dodatnih 12 000 kasnije je pridonio nadbiskup juraj posilović godine 1898 kupljeno je zemljište za novu. Mjesec lipanj je mjesec presvetog srca isusova. Iz nedostatka informacija o lokacijama pojedinih župa kako na području zagreba tako i u cijeloj hrvatskoj te zbog sve veće upotrebe interneta kao i pristupu istom s mobilnih uređaja želimo pružiti informacije upravo tim ljudima i to tako da u svakom trenutku i na bilo kojoj lokaciji mogu dobiti željenu informaciju o adresi župe i vremenu služenja svetih misa.

Crkva se otvara 15 minuta prije svete mise radnim danom 7 00 i 19 00 sati crkva se otvara 15 minuta prije svete mise. Posvećena presvetom srcu isusovu a njome upravljaju isusovci. Gradnja crkve je povezana s planiranim ponovnim dolaskom isusovaca u zagreb. Na ulazu se nalaze redari koji će vas usmjeravati prema slobodnim i označenim mjestima u klupama u crkvi.

Mise su u 8 9 30 i 19 sati koju predvodi biskup u miru mons. Nadbiskup juraj haulik je za tu svrhu priložio 60000 forinta 1860. Bazilika srca isusova zagreb palmotićeva bazilika srca isusova u zagrebu nalazi se u palmotićevoj ulici. Nadbiskup juraj haulik je za tu svrhu priložio 60 000 forinta 1860.

Svetkovina presvetog srca isusova. Petra u obliku monumentalnog križa stare gotovo klasične arhitekture nalazi se po sredini jedne od najstarijih ulica grada zagreba vlaškoj ulici 93 koja se spušta sa samog biskupskog i nadbiskupskog sjedišta kaptola u istočni dio čuvenog zagrebačkog donjeg grada. Srpnja prelazimo na ljetni raspored. Svaki dan prije mise je pobožnost presvetom srcu isusovu.

Predvodi don grgo alviž. Sama gradnja ove crkve povezana je s planiranim ponovnim dolaskom isusovaca u zagreb. Srpnja 1945 iz zagrebačkog zatvora nova ves otpremljeni u beograd gdje im je upriličeno suđenje nakon čega je 18 generala osuđeno na smrt te su pogubljeni 24. 7 8 9 12 i 19 nedjelja.

Krunica svednevice u 17 50 sati. Svete mise u 8 9 30 11 i 18 30 sati. Kako se ulazi u crkvu. U crkvu se ulazi jedan po jedan čekajući u redu uz održavanje razmaka od 2 metra.

Bazilika srca isusova je bazilika u palmotićevoj ulici u zagrebu posvećena presvetom srcu isusovu njome upravljaju isusovci. 7 9 30 11 19 i 20 30 prvi petak u. Svete mise će se služiti. Proslava svetkovine svetog blaža.

Prikazanje gospodinovo svijećnica. Nedjelja prije trećega veljače otvorenje svetkovine. župa i istoimena župna crkva sv.