web statistics

Petrica Kerempuh Grički Top

Statue Of Petrica Kerempuh With His Countryman Picture Of Statue

Legende su kraće pripovijesti koje su se prenosile mahom usmeno a govore uglavnom o postanku naselja podrijetlu imena ratnim sukobima hrabrim ratnicima ili ljepoticama.

Petrica kerempuh grički top. Legenda vrijeme radnje 16 st. Grički top i druge legende dubravko horvatić 94387 zbirka priča za djecu napisanih na osnovi drevnih pučkih legendi iz raznih naših krajeva o tome kako su nastali pojedini gradovi rijeke jezera običaji te kako su dobili svoj. Kažemo legende a ne priče jer horvatić u njih unosi slobodno ono bajkovito i nestvarno pa ih stoga ne možemo gledati kao valjani povijesni izvor. Zagrepčani begovi age i vojnici kratak sadržaj.

Dubravka horvatić vrsta djela. Grički top knjiga je koja unutar sebe sadrži 20 legendi. Obavezna polja su označena sa. U legendi se niti jedan lik posebno ne ističe.

Grički top je samo jedna od tih legendi a pisac je uspio u nastojanju da zadrži pripovjedački duh istih i da ih prenese što izvornije. Govori se uglavnom o postanku naselja pričama o nastajanju imena o ratovima i njihovim junacima i lijepim djevojkama. Hasan paša predojević zagrepčani turci analiza likova. Oko njega se vežu brojne zgode i nezgode koje su prepričane u pričama.

To znači da je on izmišljen od nepoznatog pripovjedača iz naroda. S kule lotrscak u dijelu starog zagreba sto se zove gric svaki dan tocno u podne opali top stranci i neupuceni dosljaci se uplase i iznenade golubovi se razbjeze a zagrepcani se osmjehnu i ravnaju. Ime petrice kerempuha spominje se još od davnina početkom 19. Vaša adresa e pošte neće biti objavljena.

Petrica je zabavan i veseo on je pustolov voli se šaliti i skitati.