web statistics

Spomenik Arcibaldu Rajsu U Beogradu

Spomenik Arcibaldu Rajsu Na Slici Je Topciderski Park Beograd

Rajs je po ličnoj želji sahranjen na topčiderskom groblju u beogradu a na topčideru mu je podignut i spomenik.

Spomenik arcibaldu rajsu u beogradu. Godine u spomen na dr. Na spomenik arčibaldu rajsu položeni su danas venci povodom 90 godina od smrti čuvenog švajcarskog kriminologa i hemičara koji se istakao radom na otkrivanju zločina počinjenih nad srpskim narodom tokom prvog svetskog rata. Na poziv srpske vlade došao je u srbiju 1914. Nikodijević je istakao da grad beograd tradicionalno obeležava godišnjicu rajsove smrti a posebno u godini u kojoj se slavi i 100 godina od završetka prvog svetskog rata.

Zamenik gradonačelnika beograda andreja mladenović položio je danas povodom 88. Jedna osnovna škola i ulica u beogradu nazvane su po rajsu. Spomenik arcibaldu rajsu se nalazi u topciderskom parku u beogradu. Spomenik arčibaldu rajsu nalzi se u topčiderskom parku u beogradu.

Spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku u beogradu. Spomenik rajsu u mačvanskom selu prnjavor. U narodnom pozorištu je u februaru 2014. Zamenik gradonačelnika beograda andreja mledenović položio je danas venac na spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku povodom 86.

Godine da istražuje zločine austrougarske nemačke i bugarske vojske nad civilnim stanovništvom o čemu je napisao mnoge članke i knjige. Spomenik arčibaldu rajsu prijatelj srba iz najtežih dana arčibald rajs švajcarski forenzičar publicista doktor hemije i profesor. Jedna osnovna škola u beogradu nosi njegovo ime a septembra prošle godine u holu doma vojske srbije otkriveno je i obeležje u bronzi posvećeno rajsu. Godišnjice od smrti istaknutog švajcarskog doktora.

Godine kao deo projekta evropljanin koji nas je najviše voleo odigrana predstava o životu arčibalda rajsa koju je napisao i režirao ljubivoje tadić. Predsednik skupštine beograda nikola nikodijević položio je venac na spomenik arčibaldu rajsu velikom prijatelju srpskog naroda koji je preminuo na današnji dan 1929. Na poziv srpske vlade rajs je 1914. Godine u spomen na dr arcibalda rajsa lozana 1876 beograd 1929 prijatelja srbije strucnjaka za kriminalistiku i profesora univerziteta u lozani.

On je istakao da je danas važan datum kada obeležavamo godišnjicu smrti čoveka koji je zadužio srpski narod i srpsku državu onda kada nam je bilo najteže i kada smo bili izloženi velikom. Mladenović je pozdravio odluku nadležnog ministrastva da se ova godišnjica uvrsti u državni program obeležavanja sećanja na prvi svetski rat. Na čukarici u novom naselju filmski grad nalazi se ulica s njegovim imenom. Podignut je spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku u beogradu.

Godišnjice smrti cveće na spomenik istaknutom humanisti i kriminologu dr arčibaldu rajsu u topčiderskom parku.