web statistics

Spomenik Caru Lazaru

Cuprija Podize Spomenik Caru Lazaru Centralmedia

U samom srcu kosovske mitrovice na početku pešačke zone koja se proteže sve do mosta na ibru i južnog dela grada uz spomenik caru lazaru stoji bronzana figura muškarca.

Spomenik caru lazaru. Spomenik je postavljen danas u podne. Kruševac je gradsko naselje grada kruševca u dolini zapadnog pomoravlja na reci rasini u rasinskom okrugu kruševac je ekonomski administrativni kulturni zdravstveni obrazovni informativni i sportski centar rasinskog okruga grad kruševac obuhvata 101 naselje i zahvata površinu od 854 km. Veka sa prestonicom u krusevcu. Demonstranti srušili spomenik trgovcu robovima vukli ga po ulicama pa bacili u reku video tokom protesta u bristolu povodom policijske brutalnosti demonstranti su sa postolja iščupali spomenik trgovcu robovima edvardu kolstonu.

Vlast u beogradu takvu politiku naziva mudrom a običan narod izdajom. Novi spomenik knezu lazar. Spomenik knezu lazaru stigao u ćupriju duration. Bilbord podrške kraj spomenika caru lazaru.

Slajd šou slika spomenika knezu lazaru u ćupriji od 22 06 2020. Godine ostao je lojalan caru. Jedan od učesnika protesta rekao je da je sramota što je spomenik caru lazaru postavljen na albanskoj zemlji. Pored postavljanja spomenika caru lazaru učesnici protesta su između ostalog naveli i problem sa povratnicima albanske nacionalnosti jer kako su rekli oko 11 hiljada albanaca je raseljeno iz severnog dela kosovske mitrovice i njima se ne dozvoljava povratak.

Reč je o istorijskoj. Godine što je bio slučaj i sa rušenjem spomenika milošu obiliću. Petar božović izgovara molitvu svetom caru lazaru. Zato nikakav spomenik caru lazaru ne može da sakrije izdaju aleksandra vučića na kosovu i metohiji i primerenije bi bilo da isti podignu spomenik vuku brankoviću imajući u vidu da im je nacionalna politika ista.

U sukobu kralja vukasina i cara urosa 1369. у својој борби српски велможа лазар хребељановић није пристајао ни на какве компромисе још мање на подаништво а никако на удворништво према турцима као што данас раде локалне власти створене од стране. Pogled na novi spomenik koji se nalazi na ulazu sa auto puta beograd nis u cupriju. Lazar hrebeljanovic 1329 1389 je bio srpski knez i oblasni gospodar iz 14.