web statistics

Spomenik Despotu Stefanu Lazareviću

Spomenik Despotu Stefanu Lazarevicu Beogradska Tvrđava Spomenici

Spomenik sa zapisom o smrti despota stefana lazarevića postavljen je 1427.

Spomenik despotu stefanu lazareviću. Spomenik je podignut 1981. U toku su radovi na podizanju postamenta a spomenik će svečano biti otkriven na vidovdan. Spomenik visok četiri metra koliko je visok i postament prikazuje stefana lazarevića na konju sa podignutom rukom u kojoj drži krst a okrenut je ka kosovu i metohiji. Spomenik despotu stefanu lazareviću se nalazi u gornjem gradu na kalemegdanu u beogradu.

Subscribe subscribed unsubscribe 4 41k. Wiki šumadija xvi spomenik despotu stefanu lazareviću 134 jpg 2 848 4 272. Grad kruševac je podigao spomenik despotu stefanu lazareviću i on je otkriven danas. Godine kao poklon autora nebojše mitrića beogradu povodom 30.

Media in category spomenik despotu stefanu lazareviću the following 5 files are in this category out of 5 total. Nalazi se na platou gornjeg grada beogradske tvrđave. Skupština kruševca u martu je na predlog nadležne komisije donela odluku o podizanju spomenika despotu stefanu lazareviću. Spomenik despotu stefanu lazareviću je spomenik u beogradu izrađen od bronze.

Ovako izgleda restaurirani spomenik knezu mihailu foto knez mihailo uskoro na konju. Godine i posvećen stefanu lazareviću vitezu vojskovođi i vladaru srbije za čije vreme je beograd prvi put postao prestonica srpske države 1405. Godine u porti crkve svetog proroka ilije u zaseoku crkvine delu sela markovca opština mladenovac. Spomenik je postavljen na trgu kosturnica.

Pronađeno ko je oskrnavio spomenik policajcima. Autor spomenika je boris stajkovac. Obnova spomenika pri kraju. Današnji vidovdan je bio pri.

Despot stefan lazarević 1377 1427 sin je i naslednik svetog srpskog kneza lazara hrebeljanovića i kneginje milice. Spomenik su otkrili gradonačelnica kruševca jasmina palurović i bivši gradonačelnik bratislav gašić a kruševačko sveštenstvo predvođeno vladikom davidom osveštalo je spomenik. Spomenik oslobodiocima vranja na meti vandala. Spomenik despotu stefanu lazareviću u mladenovcu.

Spomenik će biti postavljen u centralnom delu trga kosturnica. Podizanje spomenika uredi uredi izvor. U kruševcu otkriven spomenik despotu stefanu lazareviću povodom vidovdana koji se u kruševcu obeležava kao dan grada na trgu kosturnica koji postaje drugi centar grada otkriven je spomenik despotu steafanu lazareviću.