web statistics

Spomenik Gvozdenom Puku

U Igristu Otkriven Spomenik Toplickom Gvozdenom Puku Vojska Srbije

Spomenik od podnožja visok 5 30 metara otkrio je komandant kopnene vojske srbije general milosav simović.

Spomenik gvozdenom puku. U opštini prokuplje danas je održana sednica organizacionog odbora za izgradnju spomen obeležja drugom pešadijskom puku knjaz mihailo u prokuplju. Godine otkriven spomenik drugom pešadijskom puku poznatiji po svom nazivu gvozdeni koji je bio je puk srpske vojske tokom ratova od 1912. Meštani planinskog sela igrište nedaleko od kuršumlije dobrovoljnim prilozima su podigli spomenik drugom pešadijskom puku knjaz mihajlo. Spomenik je izrađen od granita i na vrgu je dvoglavi orao od mermera.

Tokom državne ceremonije koju predvodi premijerka ana brnabić u prokuplju koji obeležava sto godina od oslobođenja u prvom svetskom ratu otkriven je spomenik drugom pešadijskom puku. Pored premijerke srbije ane brnabić ministara narodnih poslanika prijatelja iz francuske i slovenije vladike niškog arsenija predstavnika lokalne samouprave delegacija blaca kuršumlije i žitorađe brojnih građana otvaranju spomenika gvozdenom puku u prokuplju prisustvovao je i unuk velike srpske heroine milunke savić miroslav savić. Meštani planinskog sela igrište za samo osam meseci prikupili su 30 000 evra i u svom selu na najvećem uzvišenju podigli spomenik čuvenom gvozdenom puku. Vučić otkriva spomenik gvozdenom puku u prokuplju autor ekipa topličkih vesti 18 maj 2018.

Spomenik od podnožja je visok 5 30 metara izgrađen je od mermera sa belim dvoglavim orlom na vrhu. Spomenik gvozdenom puku u prokuplju. Kuršumlija u selu igrište svečano je otvoren prvi spomenik gvozdenom puku koji je urađen dobrovoljnim prilozima. Nisam ga videla na proslavi.

Beograd danas je u prokuplju koji obeležava sto godina od oslobođenja u velikom ratu 1918. Spomen obeležje drugom pešadijskom puku knjaz mihailo u prokuplјu simbolizovaće metak u obliku krsta sa slikama junaka ove najodlikovanije jedinice u prvom svetskom ratu. Godine a pročuo se i u istoriju ušao zbog junaštva kojim je zadivio i skoro sve savezničke vojske i njihove vojskovođe vlade i narode. Iidejno resenje za spomenik gvozdenom puku je rad akademskog vajara čedomira ristića.

Spomenik gvozdenom puku uredi. Za ovaj spomenik visine šest. Prokuplje u opštini prokuplje održan je šesti sastanak organizacionog odbora za izgradnju spomen obeležja drugom pešadijskom puku knjaz mihailo. Južna srbija info.