web statistics

Spomenik Patrijarhu Pavlu

Stavile Kecelju Patrijarhu Pavlu Mondoba

Tri dana nakon što je u beogradu otkriven spomenik patrijarhu pavlu komentari na skulpturu ne prestaju da se nižu.

Spomenik patrijarhu pavlu. Dok jedni govore da ona odgovara duhu patrijarha drugi smatraju da je ona loše izvedena i postavljena na lošem mestu. Svečano otkriven spomenik patrijarhu pavlu. Doduše pomalo neuobičajenog izgleda što može biti tema neke mnogo značajnije rasprave nego što su novinski članci ili kolokvijalne ocene ljudi na društvenim mrežama. Pavle je uvek na pitanja iz oblasti umetnosti i estetike uvek davao mudar i promišljen odgovor.

Spomenik patrijarhu srpskom pavlu biće svečano otkriven danas na platou ispred crkve svetog marka u beogradu čime će na simboličan način biti obeleženo devet godina od njegovog upokojenja. Otkriven spomenik patrijarhu pavlu. A onda je pre koji dan i beograd dobio svoj spomenik patrijarhu pavlu. Foto zapanjen sam da zoran živković koji kada je bio premijer nije ni sarađivao sa pravoslavnom crkvom komentariše da li je spomenik lep ili ne.

Takođe su to učinili i bojan pajtić biljana lukić rodoljub šabić i žarko jokanović. Na platou ispred crkve svetog marka svečano otkriven spomenik nekadašnjem poglavaru srpske pravoslavne crkve patrijarhu pavlu. Spomenik patrijarhu pavlu smešten na platou ispred crkve svetog marka otkriven je danas tačno u podne na devetu godišnjicu njegove smrti u prisustvu gradskih čelnika i crkvenih velikodostojnika. Spomenik najvoljenijem i najcenjenijem srpskom patrijarhu pavlu postavljen je na platou ispred crkve svetog marka u tašmajdanskom parku gde bi danas na godišnjicu njegove smrti trebalo da bude otkriven.