web statistics

Spomenik Revolucije Ljubljana

Ljubljana Slovenia Trg Republike Spomenik Revolucije Flickr

Ljubljana spominska plošča rojstna hiša edvard.

Spomenik revolucije ljubljana. Ljubljana spomenik simonu gregorčiču trg francoske revolucije je nastal na območju srednjeveških križevniških vrat. Doprsni kip stoji na podstavku iz starih kamnov. Ljubljana spominska plošča rojstna hiša edvard. Ljubljana trg francoske revolucije glavno mesto slovenije ljubljana se ponaša z vrsto znamenitostmi ki so slikovite v vseh letnih časih.

Republic square formerly revolution square in ljubljana slovenia. Spomenik francoski iliriji monument at french revolution square spomenik na francuskite. Sculptor drago tršar architect vladimir braco mušič. Stone block base and cast bronze sculpture.

Na začetku se je imenoval križniški trg nato pa valvasorjev trg. Ljubljana spomenik edvardu kardelju. This place is listed in the historical monument category of the geodruid ljubljana 2020 guide. Ljubljana spomenik ženam na miklošičevi cesti.

Ljubljana general maister konjenik pri železniš. Leta 1952 je skupščina mestnega ljudskega odbora ljubljana trg preimenovala v trg francoske revolucije. Leta 1937 so na trgu postavili še spomenik simonu gregorčiču delo kiparja zdenka kalina. Ljubljana spominsko znamenje padlim v nob na vrtači.

Spomenik franceta prešerna is located trg francoske revolucije in ljubljana 1000 in the region of ljubljana slovenija. Po plečnikovih načrtih so v letih 1952 do 1956 uredili tudi poletno gledališče v križankah. Ljubljana spomenik revolucije. Poškodovani so spomenik revolucije kiparja draga tršarja spomenik borisu kidriču kiparja zdenka kalina spomenik padlim v narodnoosvobodilnem boju pri gimnaziji vič spomenik talcem ob večni poti kiparja ivana štreklja in spomenik toniju mrlaku sestreljenemu med osamosvojitveno vojno nad rožno dolino.

Mesto z okoli 300 000 prebivalci leži na približno. Ljubljana spomenik edvardu kardelju. Je izobraževalno politično gospodarsko kulturno znanstveno in upravno središče slovenije. Ljubljana spomenik ženam na miklošičevi cesti.

Monument to the revolution spomenik revolucije. Ljubljana general maister konjenik pri železniš. Ljubljana spominska plošča dušanu turku. Trg republike nekdanji trg revolucije je največja ploščad in trg v ljubljani ki leži zahodno od starega mestnega jedra in vzhodno od parka tivoli dolga leta je bilo na njem javno parkirišče po prenovi zaključeni leta 2014 pa je trg spet vzpostavljen kot glavni mestni in državni trg.

Ljubljana spomenik revolucije. 11m tall and 17m wide. Ljubljana spominsko znamenje padlim v nob na vrt. V trg francoske revolucije je bil s strani skupščine mestnega ljudskega odbora ljubljana preimenovan leta.