web statistics

Spomenik Titu Podgorica

Rtcg Radio Televizija Crne Gore Nacionalni Javni Servis

Spomenik na čijem postamentu piše josip broz tito 1892 1980 zahvalni građani titograda i podgorice postavljen je na bulevaru svetog petra cetinjskog na obali morače.

Spomenik titu podgorica. Da li stanovnici podgorice žele spomenik titu. Oktobra usvojila predlog gradonačelnika ivana vukovića da u podgorici bude podignut spomenik titu. Spomenik josipu brozu titu postavljen je u podgorici uoči 19. Decembra kada se obeležava oslobođenje glavnog grada.

Inicijativa crnogorskog udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista o podizanju spomenika josipu brozu titu u podgorici. Spomenik josipu brozu titu u podgorici bi mogao biti postavljen za dan oslobođenja podgorice 19. Gradonačelnik i inicijator te ideje ivan vuković kazao je kako odluka o podizanju spomenika titu ne predstavlja jugonostalgiju već dokaz da crna gora ostaje vjerna antifašističkoj orijentaciji. Vuković je poručio da današnja crna gora kao međunarodno priznata država i uvaženi član velike euroatlanske porodice lišena osjećaja jugonostalgije i nesklona.

Spomenik josipu brozu titu otkriven je danas kada se obilježava dan oslobođenja podgorice na bulevaru svetog petra cetinjskog. Radio slobodna evropa 9 832 views. Uz intoniranje himni oj svijetla majska zoro i hej slaveni spomenik su svečano otkrili gradonačelnik crnogorske. Na postamentu piše zahvalni građani titograda i podgorice.

Gradonačelnik ivan vuković je istakao da i oni koji opravdano kritikuju tita zbog progona političkih neistomišljenika priznaju da je najvažnija ličnost ovih prostora. Decembra najavio je gradonačelnik podgorice dr ivan vuković danas nakon sastanka sa ministrom odbrane u vladi crne gore predragom boškovićem. Spomenik doživotnom predsjedniku socijalističke federativne republike jugoslavije sfrj josipu brozu titu otkriven je danas na bulevaru svetog petra cetinjskog u podgorici u danu kada se obilježava dan oslobođenja podgorice javlja agencija anadolija. Skupština glavnog grada je 30.

U protekla dva dana u podgorici su se na meti vandala našli brojni objekti delovi sadržaja parkova a loše je prošao i spomenik josipu brozu titu saopšteno je na zvaničnom sajtu glavnog grada crne gore. Titograd za pola vijeka nije podigao spomenik titu ali podgorica hoće. Podgorica nekadašnji titograd uskoro ima namjeru podići spomenik josipu brozu titu odlučili su u utorak odbornici skupštine glavnog grada crne gore.