web statistics

Spomenik Večna Vatra

Uređenje Platoa Oko Spomenika Vecna Vatra Na Uscu

The memorial was unveiled on 12 june 2000 to commemorate the first anniversary of the end of the bombing.

Spomenik večna vatra. Oni koji su se borili na strani fašista čekali su trenutak da podignu glavu rekao je on. Usvojene inicijative za podizanje spomenika večna vatra raši popovu matiji banu i teodoru jankoviću mirijevskom na sednici komisije za spomenike i nazive trgova i ulica skupštine grada beograda koja je održana danas usvojene su inicijative da se podignu spomenici raši popovu matiji banu teodoru jankoviću mirijevskom kao i inicijativa za podizanje spomenika večna vatra. Mislili smo da je u svetu potučen 9. Oni koji su se borili na strani fašista čekali su trenutak da podignu glavu rekao je on.

Večna vatra is a memorial in the park of friendship in belgrade the capital of serbia dedicated to the military and civilian victims of the nato bombing of yugoslavia. Leta ob prvi obletnici osvoboditvi mesta od nacistično ustaške okupacije. A večna vatra nam nikada više nije bila potrebna baš danas jer fašizam se ponovo probudio. Srbi i rusi jedna vera jedna istorija braća zauvek.

Večni ogenj je spomenik posvečen vojnim in civilnim žrtvam druge svetovne vojne v sarajevu. It was vandalized following the overthrow of slobodan. A večna vatra nam nikada više nije bila potrebna baš danas jer fašizam se ponovo probudio. Godine i da je zlo zatrto.

Spomenik je svečano otkriven 12. Oskrnavljen a plamen ugašen. Kako je saopšteno u obrazloženju inicijative zavetnici su podsetili da je spomenik večna vatra podignut 12. Godine i da je zlo zatrto.

Mislili smo da je u svetu potučen 9. Bila je upaljena i buktinja na vrhu spomenika. Na po meni najlepšem delu beograda parku prijateljstva na ušću save u dunav izgrađen je velelepni spomenik žrtvama nato bombardovanja. Spomenik večna vatra nalazi se u parku prijateljstva na ušću u beogradu podignut je u znak sećanja na žrtve nato bombardovanja savezne republike jugoslavije autor spomenika je akademski vajar svetomir radović.

U znak sećanja na stradale tokom nato agresije ali je on nakon 5. Povodom godišnjice završetka nato bombardovanja u prisutvu najviših državnih zvaničnika. Svečano je bil odkrit 6. Neka večno gori vatra ljubavi slobode i bratstva srpskog i ruskog naroda kazao je vesić i završio govor poručujući na ruskom jeziku.

Ima i onih koji će ismejavati ovaj poduhvat. Ta vatra zauvek će nas podsećati na našu herojsku prošlost u kojoj smo zajedno bili na pravoj strani istorije braneći vrednosti istine i pravde zbog čega smo kao narodi teško stradali. Prva večna vatra u srbiji predstavljaće simbol sećanja na stradale srpske i ruske vojnike u borbi za oslobođenje beograda od nemačkih. Nazvan je večna vatra sećanja na nato zločine i na spomeniku je bilo naziva svih država nato a koje su učestvovale u agresiji na jugoslaviju.