web statistics

Spomenik Zmage Murska Sobota

Trg Zmage Murska Sobota Visit Pomurje

Zahodna stran spomenika tista proti parku je bila popisana z velikim grafitom weed kar v dobesednem prevodu pomeni plevel v prenesenem pa marihuana s podpisom neznanca.

Spomenik zmage murska sobota. Na spomenik zmage so poleg župana vence položili veleposlanik ruske federacije. 17 meters high victory monument. Murska sobota monument to victims of war murska sobota picture. Murska sobota trg zmage.

Svečano so ga odkrili ob prisotnosti predstavnikov zavezniških sil 12. Decembra 2011 v nočnih urah so neznanci na eno najprepoznavnejših znamenitosti v našem mestu spomenik zmage narisali velik grafit. Spomenik zmage je bil zgrajen po načrtih ruskega arhitekta arončika iz belega cararskega marmorja v čast in slavo zmagovalcev 2. Murska sobota spomenik zmage lokacija.

Sovjetskih vojakov in jugoslovanskih partizanov. Zavod za kulturo turizem in šport murska sobota ulica štefana kovača 30 9000 murska sobota davčna številka. Med prazniki natančneje 30. Victory monument at night.

Murska sobota leži na suhem prodnatem terenu na nadmorski višini 190 m na t i. Spomenik zmage je bil zgrajen po načrtih ruskega arhitekta arončika iz belega cararskega marmorja v čast in slavo zmagovalcev 2. Spomenik zmage posvečen zmagovalcem v 2. Murska sobota spomenik zmage murska sobota je najbolj severno mesto v sloveniji.

Razprostira se v ravnini ravensko ob rečici ledava na presečišču glavnih cest iz madžarske proti italiji ter prečnih poti z goričkega čez reko muro. Svetovni vojni ruskim vojakom in jugoslovanskim partizanom zgrajen po načrtih ruskega arhitekta arončika iz carrarskega marmorja. Na trgu zmage v murski soboti je danes potekala spominska slovesnost ob dnevu zmage ki jo že tradicionalno prireja mestna občina murska sobota v sodelovanju z veleposlaništvom ruske federacije ter mestno organizacijo združenja borcev za vrednote nob. Med odkrivanjem kulturnih in zgodovinskih znamenitosti regijskega središča pomurja mesta murska sobota vas bo s svojo podobo in prijetno lego k počitku privabil osrednji mestni trg ob mestnem parku to je trg zmage na katerem je bil leta 1945 v čast sovjetskim četam postavljen spomenik zmage ta je zgrajen iz belega carrarskega marmorja na njegovi sprednji strani stojita kipa.

Victory monument on trg zmage victory square in murska sobota. Spomenik zmage check out tripadvisor members 789 candid photos and videos of murska sobota monument to victims of war. Avgusta leta 1945 je na trgu zmage v murski soboti potekalo slovesno odkritje spomenika zmage.