web statistics

Sunčani Sat Travnik

Travnik Hadzi Ali Begova Dzamija Dzamija Mehmed Pase Kukavice

Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas ima sunčani.

Sunčani sat travnik. Osamnaest travničkih džamija znameniti su spomenici islamske arhitekture. Kanal 6 hd sva prava zadržana reupload zabranjen redakcija. Ventura travel is traveling to travnik from ventura travel. Andrićeva kuća sahat kule sunčani sat stari grad plava voda i šarena džamija mjesta su koja obavezno trebate posjetiti ukoliko se uputite u travnik.

Samir zahirović tvrđava stari grad pretpostavlja se da je izgrađena u drugoj polovini 14 ili prvoj polovini 15. Godine ugrađen sunčani sat jedini ovakve vrste u bosni i hercegovini. Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas. Taj sat je tipičan pri mjer arapske konstrukcije i pokazivao je vrijeme a la tur ka jer se sati počinju odbrojavati od trenutka zalaska sunca a ne od ponoći kao kod savremenog raču nanja vremena.

Tradicionalno se kafa pije u glasovitoj lutvinoj kafanici jedu travnički ćevapi i kupuje sir s obronaka vlašića foto. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule. 00387 62 889 889 marketing kanal6 ba www kanal6 ba gaj 18 72270 travnik bih. Na jugozapadnom zidu džamije nalazi se sunčani sat jedini takav u našoj zemlji a par metara od džamije je druga travnička sahat kula.

Share tweet sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. 00387 30 540 685 marketing. Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule.

1 hr sarajevo bosnia and herzegovina stari grad šarena džamija plava voda andrićeva kuća sahat kula sunčani sat čuvena lutvina kafanica i poznati travnički ćevapi su samo dio onoga što vas očekuje u gradu koji je bio 150 godina glavni grad bosanskog pašaluka. Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas ima sunčani. Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Travnik je inače jedini grad u bih koji ima dvije sahat kule.

Travnik je i jedini grad u bosni i hercegovini koji ima sunčani sat. Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Zaljubljenici u satove postavili su sunčani sat na hadži ali begovu džamiju. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule.