web statistics

Sunčani Sat U Tkalčićevoj

Suncani Sat Na Zidu Procelja Kuce Smjestene U Tkalcicevoj Ulici Na

Sunčani sat u tkalčićevoj by zagrebački kutak velj 4 2020 1955 g u tkalčićevoj 25 izrađen je sunčani sat kao diplomski rad tada apsolventa slikarskog.

Sunčani sat u tkalčićevoj. 1955 g u tkalčićevoj 25 izrađen je sunčani sat kao diplomski rad tada apsolventa slikarskog odjela akademije primjenjene umjetnosti bžidara jušića. Božidar jušić marina perica oblikovanje izložbe. 2 mjeseca ago ivan klindic share. Potok i kanal su presvođeni.

Neki sunčani satovi sačuvani su do današnjih dana. Srušena je zgrada mlina na broju 23. Godine napravljen za akademiju primjenjenih umjetnosti. Danas je u tkalčićevoj ulici možete vidjeti stari sunčani sat koji pokazuje pravo vrijeme kip marije jurić zagorke velike zagrebačke novinarke i književnice ili pak možete uživati u.

Sat u obliku peterokuta je ukomponiran u pročelje zgrade krovište i prozore. Na kući iza skulpture marije jurić zagorke koja se nalazi u tkalčićevoj ulici na broju 25 nalazi se diplomski rad božidara jušića koji je 1955. Sunčani sat na zidu pročelja kuće smještene u tkalčićevoj ulici na broju 25. Malo niže od kuće u tkalčićevoj 25 na kojoj se danas nalazi sunčani sat sastajao se potok medveščak s melinskim kanalom koji je od davnina prokopan kako bi tjerao mlinske kotače.

Sunčani sat u tkalčićevoj ulici u zagrebu. Ljudi ih danas izrađuju kao ukras u dvorištima ili vrtovima. Njegove kolegice lidija laforest i valerija baho su mu poagale oko izrade sata. Na broju 23 nalazio se najjužniji mlin.