web statistics

Sv Ivan Nepomuk

Saint John Of Nepomuk Stock Image Image Of Colorful 90511671

Misu je predvodio kapelan josip tomljenović.

Sv ivan nepomuk. Danas prije podne 7 6 2020 u nazočnosti brojnih vjernika predstavnika kud a kraluš predstavnika dvd a stupnik te načelnika općine stupnik brune perkovića župnik dubravko škrlin hren blagoslovio je ispred župne crkve novo zvono za kapelu sv. Ivan nepomuk proslavljen u kapeli kod jezera bukovnik. U češkom mjestu pomuku nepomuku po kojem je i dobio naziv. Svi brojevi župnog listića 2016.

1370 kad je kao praški klerik obavljao već službu javnog bilježnika. Rodio se oko 1345. Zvonko ranogajec sve fotografije ogulin ika 17 05 2020. 1380 a još iste godine imenovanjem čak iz rima postavljen za župnika sv.

Zaređen je za svećenika i imenovan župnikom u župi sv. Za svećenika je zaređen oko g. Rođen je u nepomuku u zapadnoj češkoj između 1340 i 1350. Pravim imenom zvao se jan wolfin.

župa ivan nepomuk glina croatia. 18 70 rar svi brojevi župnog listića 2018. Kao dijete bio je smrtno bolestan a ozdravio je nakon molitvi svojih roditelja koji su ga posvetili bogu poslije njegovog ozdravljenja. Bio je doktor crkvenog prava te generalni vikar praškog nadbiskupa.

Ivan nepomuk nepomuk kraj plzena oko 1345. Prve sigurne povijesne podatke o svecu imamo iz g. Ivana nepomuka kod svečeve kapele u vučićima pokraj jezera bukovnik. Ožujka 1393 svetac rimokatoličke crkve mučenik zaštitnik češke i grada praga.

Obred je pjevanjem uzveličao župni mješoviti zbor. 71 122 rar svi brojevi župnog listića ove godine. župa ivan nepomuk glina croatia. Svibnja u 17 sati proslavljen je blagdan sv.

Mile pecić danas crkva slavi sv. Sveti ivan rodio se u pomuku staro ime za današnji nepomuk u zapadnoj češkoj negdje između g. Već tradicionalno slavljena misa kod kapelice na otvorenome u prirodi ove godine održala se uz sve mjere opreza radi sprječavanja širenja koronavirusa i pred nešto manje vjernika nego inače. Svibnja proslavio u ogulinskoj župi sv.

Ivana nepomuka svečano se u subotu 16. Bio je svećenik čije propovijedi su obratile mnoge ljude. Sveti ivan nepomuk zaštitnik je češke praga ali i mostova mlinara voda i šutnje foto.